Vinnaren till Årets trädgårdsarkitekt 2023 presenteras på fredag den 8 september i Norrvikens trädgårdar.

Nomineringarna som kommit in har hållit hög kvalitet och visat på en rik variation av trädgårdslösningar med tydlig koppling mellan skönhet, hållbarhet och funktion. Det har varit en utmaning för juryn att välja ut de starkaste bidragen bland alla de som skickat in. Stort tack till alla som nominerat!

1:a pris

Tillkännages under prisceremonin på Norrvikens trädgårdar den 8 september 2023.  Erhåller 20 000 kr, diplom, ett årsabonnemang av Planter (standardlicens med versionen plus, värde 10 152 kr ex moms) samt årskort till Norrvikens trädgårdar.

2:a pris

Erhåller diplom, en årsprenumeration av Tidskriften Landskap, ett presentkort värt 1 000 kr från Wexthuset samt årskort till Norrvikens trädgårdar.

Hållbarhetspris

Erhåller diplom, en Guldkanna och ett presentkort till ett värde av 500 kr från Wexthuset samt årskort till Norrvikens trädgårdar.

Jury: Henri Bragard, trädgårdsmästare, Gjertrud Flote, hortonom, Allan Gunnarsson, landskapsarkitekt, Pierre Nestlog, trädgårdsmästare, Anette Åkerström, hortonom.

Med priset vill vi belöna och uppmärksamma hur trädgårdsarkitektens kunskap, färdighet och kompetens leder till mesta möjliga upplevelse, njutning och nytta av den gröna miljön runt husknuten.

Mer information >>