En färgstark och rikblommande pelargon i krukan

Nu har Blomsterfrämjandet valt årets pelargon för 2023 och i år blev det Moonlight ’Guido’. Denna pelargon har ett kompakt och sammanhållande växtsätt vilket gör att den passar lika bra ensam i en kruka som i en samplantering.
Bladverket är läckert mörkgrönt och tillsammans med de djupt bordeauxfärgade blomställningarna ger det en effektfull kontrast till de orangeröda blommorna som är stora och halvfyllda.

Juryn beskriver Moonlight `Guido` som personlig, modern och retro och de syftar till dagens 70-talsinpirerade inredning där man gärna blandar teak med färger som mörkt grön, brunt och orange. Men oavsett inredningsstil kommer Moonlight `Guido` garanterat lysa upp vilket köksfönster eller vilken uteplats som helst!

I våra vardagsrum utomhus inreder vi i år gärna personligt med exempelvis blommor och blad i svarta toner som får Årets Pelargon att framhävas med sin spektakulära färg.

Juryn

Årets juryn består av Patrik Vilsmyr från Mäster Grön som representant för 30-talet trädgårdsmästare i Skåne, Björn Höjrup, företrädare för förädlarledet, Jonas Samuelsson, Rönne Trädgård som representant för den svenska odlarkåren LRF Trädgård och Lotta Ahlvar, trendanalytiker med lång erfarenhet från mode- och inredningsbranschen.

Blomsterfrämjandet – Årets pelargon 2023